Denaj dhe Mazniku diskutim me kryetarët e bashkive për nevojat e komuniteteve në zonat rurale - Portali i Fermerit

06

Feb

Denaj dhe Mazniku diskutim me kryetarët e bashkive për nevojat e komuniteteve në zonat rurale


Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Anila Denaj dhe ministri i Shtetit për Pushtetin Vendor, Arbjan Mazniku zhvilluan një takim online me 61 kryetarët e bashkive.

Në takim u diskutua për punët e përbashkëta, duke nisur nga ndërhyrjet në infrastrukturën e ujitje-kullimit, fuqizimi i sigurisë ushqimore, ndërtimi i tregjeve të reja dhe orientimi i fermerëve drejt bashkimit për të ndërtuar ekonomi shkalle dhe siguruar më shumë të ardhura për zonat rurale.

Forcojmë urat e komunikimit me pushtetin vendor, për të bashkërenduar energjitë dhe punët në përgjigje të nevojave të komuniteteve në zonat rurale, u shpreh Denaj në një postim në rrjetet sociale.

Denaj theksoi se, në fokus të diskutimit ishte dhe kujdesi për Transumancën.

Një tjetër fokus i yni është kujdesi për Transumancën, ku rrisim bashkëpunimin ndërmjet bashkive dhe Autoriteti Kombëtar i Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve për shtegtimin e bagëtive, si një potencial ekonomik dhe trashëgimi e traditës sonë blegtorale që duam ta ruajmë e ta kthejmë në tërheqje turistike, u shpreh Denaj.

Kategori